DubbelFrisss is lekker duurzaam!

DubbelFrisss is een vruchtenfrisdrank met heerlijk vruchtensap. Hiervoor gebruiken we het allerlekkerste en beste fruit. Want zeg nou zelf, duurzaam fruit smaakt het allerbeste! We doen ons best om onze dranken te maken met zo duurzaam mogelijk geteeld fruit. Maar we doen nog veel meer op het gebied van duurzaamheid. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder!

Plant based verpakking

DubbelFrisss wil ervoor zorgen dat onze verfrissende en verrassende combinaties zo duurzaam mogelijk bij jou in je glas belanden. Daarom hebben wij gekozen voor een pak dat bestaat uit drie verschillende materialen: karton, plastic en aluminium. Deze materialen zijn in meerdere lagen verwerkt in het pak en zorgen ervoor dat er geen smaak verloren gaat en je nog steeds de smaakexplosie ervaart wanneer je een grote slok DubbelFrisss neemt. Het karton wat verwerkt is in het pak, is FSC®-gecertificeerd karton**. Hiermee hebben onze pakken een dubbel doel: het mogelijk maken van het vervoeren van onze dranken én het draagt bij aan de verzorging van bossen wereldwijd! De pakken bestaan voor het grootste deel, namelijk 95%, uit plant based materialen. De overige 5% is recyclebaar aluminium, zodat de DubbelFrisss binnenin lekker én vers blijft! Onder aan de streep is de verpakking van het meest verfrissende en lekkerste drankje dat wij kennen, dus 100% recyclebaar! Op de foto hieronder zie je waar de lagen voor dienen.

 

 

De binnenste twee lagen van een pak DubbelFrisss bestaan uit duurzaam plastic. Deze lagen sluiten de drank af, om te zorgen dat het karton van het pak niet nat en zacht wordt. Ook de dop, jouw laatste barrière naar een glas vol verfrissing, wordt gemaakt van duurzaam plastic. Veel plastic producten die je tegenkomt worden nog gemaakt van fossiele brandstoffen, een bron die helaas niet voor eeuwig meegaat.

DubbelFrisss kiest daarom voor plant based plastic op basis van tallolie. Deze olie is een restproduct van de papierproductie. Tallolie ontstaat bij het proces waarbij van hout, houtpulp wordt gemaakt. De restjes hout die overblijven, laten tallolie los. Een andere benaming voor deze plantaardige olie is vloeibaar hars, een stroopachtige vloeistof met een sterke geur en een geel-zwarte kleur. De bomen die deze hars bevatten zijn vooral naaldbomen, zoals bijvoorbeeld de spar en de den. Doordat tallolie normaal een restproduct is, is het ideaal om te gebruiken voor plant based plastic! Hiermee draagt DubbelFrisss ook een steen bij aan een duurzamere leefomgeving voor mens en dier.

De lege verpakkingen van DubbelFrisss, bij iedereen bekend van zijn verrassende inhoud, wordt gebruikt bij het maken van onder andere plastic emmers en wc-papier!

Mens en Milieu

Polen is het belangrijkste appel producerende land in Oost-Europa. Ook voor de dranken van DubbelFrisss komen de appels uit Polen. De appelteelt in Polen wordt gedaan door ongeveer 21.000 boeren. Ongeveer 67% van de boomgaarden behoren tot familiebedrijfjes die minder dan 5 hectare land hebben. Door appels af te nemen van kleinere familiebedrijven proberen we lokale familieondernemingen te steunen. De boeren in Polen werken over het algemeen helaas niet veel met elkaar samen. Dat maakt het lastiger om te verduurzamen in dit gebied. Onze ambitie is dat fruitboeren en hun plukkers, waar ook in de wereld, een goed leven hebben en werken onder prettige omstandigheden. Ons eigen duurzaamheidsprogramma schenkt juist veel aandacht aan de werknemers van de boeren waar wij ons fruit van afnemen. Bij het telen van fruit zijn plukkers onmisbaar. wij schenken aandacht aan goede omstandigheden voor iedereen, zoals goede huisvesting en arbeidsomstandigheden voor alle werknemers. Deze plukkers moeten natuurlijk in goede omstandigheden kunnen verblijven op de boerderijen. Hiervoor schenken wij aandacht aan goede huisvesting en arbeidsomstandigheden voor al die werknemers!

We zijn nog lang niet klaar met onze missie naar een duurzaam DubbelFrisss! Heb je in de tussentijd vragen? Je kan ons altijd bereiken via het contactformulier.

** Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten (zoals karton) afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.